Toimintakertomus 2021

11.4.2022

Yleistä Kulunut toimintavuosi 2021 on ollut jälleen kerran vaihteleva Hyvinkään Autoalantyöntekijät ry:n toiminnan kannalta.

Korona sotki jo toista vuotta tapahtumien järjestämistä ja niihin osallistumista. Osastoomme on liittynyt uusia jäseniä 16 toimintavuoden aikana. Hyvinkään Autoalantyötekijät ry:n tarkoituksena on koota kaikki osaston alueella kuljetus- ja siihen liittyvillä ammattialoilla työskentelevät työtekijät, toimihenkilöt ja ammatinharjoittajat sekä ammattiin opiskelevat Auto- ja Kuljetusalan työntekijäliiton jäsenyyteen sekä toimia omien ja liiton sääntöjen sekä osaston ja liiton päätösten mukaisesti jäsentensä työ- ja palkkaehtojen parantamiseksi, työsuojelun ja ammattitaidon kehittämiseksi sekä työssä olevien ja työttömien jäsenten yhteiskunnallisen aseman ja sivistyksen kohottamiseksi.

Toimikunta Hyvinkään Autoalantyöntekijät ry:n asioita ja omaisuutta hoitaa sen laillisena hallituksena osaston syyskokouksessa valittu toimikunta. Toimintavuonna 2021 toimikuntaan kuuluivat:

 

Toimikunnan jäsenet Varajäsenet Pertti Väisänen, puheenjohtaja Keijo Reiman Klaus Saijonkivi, taloudenhoitaja Tapio Varjokunnas Kalle Juhola, sihteeri Isto Markus Mirka Saarentaus, varapuheenjohtaja Ari Jaatinen Jari Vuorenmäki Esa Rajala Eläkeläisten edustaja Olavi Lehtonen SAK:n paikallisjärjestössä edustajina toimivat seuraavat henkilöt: Edustajat: Edustajien henkilökohtaiset . . varaedustajat Pertti Väisänen Jari Vuorenmäki (Pertti Väisänen) Kalle Juhola Ari Jaatinen (Kalle Juhola) Klaus Saijonkivi Keijo Reiman (Esa Rajala) Mirka Saarentaus Esa Rajala Tapahtumat Tammikuun 8. päivänä osastomme tarjosi jäsenilleen ja heidän seuralaisilleen ruokailun Hyvinkäällä Ristorante Momentossa. Tilaisuus houkutteli paikalle kiitettävästi osallistujia ja seuraavaa ruokailutapahtumaa jäätiin odottamaan innolla.

Tuttuun tapaan jäsenillemme on ollut tarjolla edulliseen hintaan Linnanmäen pääsylippurannekkeita. Rannekkeiden suosio on jatkunut vuodesta vuoteen, eikä toimintavuosi 2021 ollut poikkeus. Helsinki-Uusimaa SAK-nuoret, eli HUSAK järjesti marraskuun 11. päivä Vantaan Tikkurilassa pikkujoulutapahtuman. Tapahtumaan osallistui nuoria aktiiveja eri ammattiliitoista. Osastostamme osallistunut Pertti Väisänen oli ainoa AKT:n edustaja paikalla.

Kokoukset Hyvinkään Autoalantyötekijät ry:n toimikunta kokoontui toimikautensa aikana yhteensä neljä kertaa. Kolmena kertana kokoonnuttiin etäyhteyksin Google Meet -ohjelman välityksellä. Etäyhteyksien käytön on huomattu olevan helppo ja toimiva tapa pitää toimikunnan kokouksia ja miksei myös yhdistyksen kevät- ja syyskokouksiakin. Kevätkokous pidettiin toukokuun 16. päivä etäyhteyksin Google Meet -ohjelman kautta. Kokoukseen osallistui yhteensä 9 yhdistyksen jäsentä sekä aluetoimitsija Sami Hägg liiton edustajana. Syyskokous pidettiin Ravintola Harlekiinin Sky kabinetissa marraskuun 21. päivä. Kokoukseen osallistui 12 jäsentä. Liiton edustaja kokouksessa piti olla Ari Lehtola, mutta hän ei valitettavasti päässyt osallistumaan. Kokouksen jälkeen halukkaille oli tarjolla ruokailu ja saunatilat. Elokuun 28. päivä kokousti Uudenmaan yhteistoiminta-alueen valiokunta Kiljavan opistolla. Osastoamme edusti kokouksessa Kalle Juhola. SAK:n paikallisjärjestön syyskokous oli marraskuun 25. päivä ja se pidettiin kahvila Martzussa. Osastoamme edusti kokouksessa Pertti Väisänen ja Esa Rajala.

Työsuojelu ja luottamusmiestoiminta Osastolle on ilmoitettu seuraavat luottamusmiesvaalien tulokset: Hyvinkään liikenne - Luottamusmiehenä Pertti Väisänen Ventoniemi Oy - Luottamusmiehenä Mirka Saarentaus, varalla Esa Linde’