Pääsiäisen reissu Saarenmaalle Kuressaareen 19-21.4.2019 tehty!

24.4.2019

Ryhmäkuva
Ryhmäkuva

Perinteinen (Mäntsälän osasto aloitti tämän 13 vuotta sitten) pääsiäisreissu oli nyt 12 jossa kohteina on ollut Virossa Paide, Rakvere, Haapsalu, Saarenmaa 2, Viljandi, Pärnu 2, Tarto, Narva ja Tallinna 2 kertaa.

Pääsiäinen on nyt vietetty Saarenmaan maisemissa RUUTLI SPA hotellissa. Matkaan saatiin iloinen ennätyksellinen 38 hengen seurua joka perjantain aamuhämärässä starttasi Hyvinkäältä. Bussi keräsi porukkaa Mäntsälästä, Järvenpäästä ja  liiton edustaja Esa vielä kyytiin linnanmäen pysäkiltä- viimeisenä. Laiva oli täyteen buukattu mutta ennakko tilaamamme aamupala laivalla oli oiva pelastus, saimme istumapaikat pienen taistelun jälkeen ja vatsan täyteen ....

Tallinnan satamasta matka jatkui kohti Virtsun satamaa josta oli 30min lauttamatka Saarenmaan puolelle, pian hypättiin linja-autoon ja ajettiin tunnin matka Kuressaaren kylälle. Perjantain sää oli täyttä auringon paistetta.

Lauantai aamuna huomasimme että aurinko oli pilven takana ja näyttäytyi vain kertaalleen eli rusketusraitoja ei saatu aikaiseksi. Kuressaaren piispanlinna, jota kansansuussa kutsutaan myös Kuressaaren linnaksi, on rakennettu 1300-luvulla. Tämä linna sijaitsi hotellin vieressä joten pääsimme ihailemaan sitä. Nykyään linnassa toimii Saarenmaan museo joka ei tietenkään ollut meille auki. Lauantaina koko ryhmä illasti Hotellin ravintolassa ja jatkoi sen jälkeen kaupungin yöhön eri tahoille. Naurua ja ilakointia riitti kun samanhenkiset alan ihmiset vaihtoivat tarinoitaan. 

Sunnuntai oli aurinkoinen mutta kylmätuulinen päivä, linja-auton nokka kääntyi takaisin kohti Kuivastun satamaa päästiin suoraan laivaan eli ajoitus oli täydellinen. Pikalauttamatka Virtsuun ulos laivasta jakohti  Tallinnaa  jossa meillä oli aikaa shoppailla muutama tunti. Muutaman tunnin laivamatkan jälkeen porukka oli taas bussissa ja matka kotiin alkoi Järvenpään, Mäntsälän kautta ja Hyvinkäälle saavuimme juuri ennen puoltayötä. 

Mahtava reissu iloisia ihmisiä jotka toivottavasti lähtevät matkaan myös ensi pääsiäisenä kun järjestämme jotain vastaavaa matkailua Eestiin tai Latviaan kenties. Mukana oli porukkaa Karkkilan osastosta, Uudenmaankuljettajista ja Hyvinkään osastosta.

Kiitos kuljettajallemme Tomille ja kaikille mukana olleille.

t ryhmänjohtajanne Klaus