Kuorma-autopäivillä toiveissa ennen kaikkea lisää fyrkkaa!

5.2.2023

Ryhmäkuva Niko Blom
Ryhmäkuva Niko Blom

KUVA: Klaus Saijonkivi
KUVA: Klaus Saijonkivi
KUVA: Klaus Saijonkivi
KUVA: Klaus Saijonkivi

Osastomme osallistui tammikuun alussa, loppiaisena Naantalissa kuorma-autopäiville!

 

Työehtosopimusneuvottelut olivat tapetilla tammikuun alussa Naantalissa järjestetyillä AKT:n kuorma-autopäivillä. Se oli huomioitu myös tapahtuman sisällössä, joka oli kohdennettu ennen kaikkea liittoaktiiveille ja luottamusmiehille.

– Aika tällaista ydinporukkaa paikalle tulikin. Kokeneita kavereita, jotka tietävät, mistä puhutaan, ja jotka ovat kaikki aika samoilla ajatuksilla liikkeellä, tapahtuman järjestäneen Turun Autoalantyöntekijät ry:n eli osasto 040:n puheenjohtaja Timo Vahtera kertoo.

Nuoria ammattiliitto ei tahdo kiinnostaa

Kolmekymppinen Kalle Juhola Hyvinkäältä kertoo, että nuoria käynnissä olevat tes-neuvottelut eivät juuri vaikuta kiinnostavan. Samassa yrityksessä on töissä paljon nuoria, mutta ainoastaan oman kaveriporukan kanssa on syntynyt hiukan keskustelua aiheesta.

– En ole hirveästi agiteerannut, mutta kun näistä lähtee juttelemaan, niin reaktiota ei oikeastaan tule. Käynnissä olevista tes-neuvotteluista ei tiedetä oikeastaan mitään, Juhola sanoo.

Hyvinkään osastosta mukaan ajelivat Kalle Juhola ja Klaus Saijonkivi. 

Mahtavaa jutustelua saunomisen, hyvän sapuskan kera ja virvokkeiden jotka janon sammuttivat. Mahtavat luennoitsijat pitivät mielen virkeänä.

 

t Klaus ja Kalle