Liity jäseneksi 2023

https://www.akt.fi/liity-jaseneksi/

 

Jäsenedut kannattaa tarkistaa joka vuosi, lomapaikkoja kannattaa hakea, lomatuet, kuntoremontit :) 

EDUNVALVONTAA,OIKEUSAPUA,KOULUTUSTA,

LOMAPAIKKOJA,LOMATUKIA,JÄSENLEHTI,

KALENTERI JA PALJON MUUTA

 

Jäseneksi tullaan liittymällä ammattiosastoon. Saat jäseneksiliittymislomakkeen työpaikkasi luottamusmieheltä, työpaikkasi ilmoitustaululla olevasta muovitaskusta tai tilaamalla sen liiton aluetoimistosta.

Jäsenperintä

Jäseneksi liittymislomake on myös jäsenmaksun perintäsopimus. Täytä se huolellisesti ja pyydä työnantajaasi täyttämään se omalta osaltaan. Työnantaja pidättää jäsenmaksun palkastasi ja tilittää sen liitolle. Tarkista tilinauhastasi, että työnantaja todella perii jäsenmaksusi.

Mikäli työnantaja ei peri palkastasi jäsenmaksua, tulee sinun itse huolehtia jäsenmaksun maksamisesta. Kun liittymislomake on käsitelty liiton jäsenrekisterissä, sinulle lähetetään tilillepanokortit ja jäsenmaksutaulukko, joilla maksat jäsenmaksusi.

Jäsenmaksun suuruus vuonna 2023 on 1,8 % bruttopalkasta.

Jäsenmaksua maksetaan kaikesta veronalaisesta palkkatulosta, mukaan lukien vuosilomapalkasta, lomarahasta ja lomaltapaluurahasta, työnantajan maksamasta sairasajanpalkasta ja muista vastaavista korvauksista, ansioon suhteutetusta työttömyyspäivärahasta sekä muista työttömyyskassan maksamista etuuksista laskettua prosentuaalista jäsenmaksua.

Jäsenmaksua ei kuitenkaan makseta KELA:n maksamasta etuudesta.

Jäsenmaksu on verotuksessa vähennyskelpoinen.